1 Stad, 19 boeken

19 uitgelezen boeken, gekozen door Brusselaars met een voorliefde voor literatuur. Ze komen uit alle windstreken en verbeelden Brussel als wereldstad, als smeltkroes, als kleurrijk en taalrijk geheel.

Veel leesplezier!

1S19B_2019_DShor_1920x1080_150dpi - Copy.jpg
1 Stad, 19 Boeken

Met 1 Stad, 19 Boeken zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 uitgelezen boeken in de kijker. De boeken worden gekozen door 19 leesambassadeurs: Brusselaars met een uitgesproken voorliefde voor literatuur.
De boeken en leesambassadeurs komen uit alle windstreken en verbeelden Brussel als smeltkroes, als wereldstad, als kleurrijk en taalrijk geheel.

De leeslijst

Voor de 2de keer op rij zorgen de Brusselse bibliotheken tijdens de zomermaanden voor een fijne leeslijst. Die bestaat dit jaar uit vrij tot zeer recente fictie die in het Nederlands is geschreven of vertaald.

Brussel meertalige stad

De brontalen zijn allemaal talen die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gesproken worden, en waarvan de Brusselse bibliotheken in een aantal gevallen zelfs een eigen, anderstalige collectie aanbieden.
Want behalve Frans, Nederlands en Engels worden er nog heel wat andere talen gesproken in Brussel. Zowel individuen als gemeenschappen zijn om verschillende redenen in Brussel beland en maken deel uit van het geheel. 1 Stad, 19 Boeken, deze beperkte boekenplank, deze leeslijst, staat zo symbool voor de kleurrijke en taalrijke smeltkroes die Brussel is.

De mensen achter de boeken

Om tot deze diverse leeslijst te komen, doen de Brusselse bibliotheken ditmaal een beroep op hun publiek en netwerk. 19 Brusselaars met een voorliefde voor literatuur werden aangesproken en gaven hun tips en favorieten door. Zij treden op als ambassadeur voor ‘hun’ boek, ‘hun’ taal, ‘hun’ gemeenschap.
Met deze en andere initiatieven zetten de Brusselse bibliotheken in op leesbevordering en leesplezier. Ze nemen hun rol op, niet alleen van aanbieder, maar ook van curator. Veel lezers verdwalen immers in het uitgebreide aanbod. Een overzichtelijke selectie van 19 boeken kan hen houvast bieden.

Veel leesplezier!