Twee winnaars dit jaar van de Literatuur Nobelprijs.

Lees verder

In de kijker

Dit was Kaft Kaft

Wat een enthousiasme om te kaften. Het was een overdonderend succes. Volgend jaar voorzien we nog meer dan 300 pannenkoeken, meer dan een zak bijenwas voor de duurzame snack wraps en vooral nog meer vellen van het prachtige kaftpapier, want alles… Lees verder

1 Stad, 19 boeken

19 uitgelezen boeken, gekozen door Brusselaars met een voorliefde voor literatuur. Ze komen uit alle windstreken en verbeelden Brussel als wereldstad, als smeltkroes, als kleurrijk en taalrijk geheel.

Veel leesplezier!

Lees verder

Kaft Kaft: 30 tekeningen gekozen uit 220 inzendingen. Stem nu!

Vorige week telden we 220 inzendingen voor Kaftkaft. We hebben er 30 moeten kiezen... Ai Ai. Dat was moeilijk!

Dat wil zeggen dat je vanaf vandaag je top 3 stem kan uitbrengen!

Lees verder

Zomeruitleen en sluiting

Tijdens de zomer, van 21 juni tot 21 september, geldt er een dubbele uitleentermijn. Boeken en strips mag je 6 weken houden, films mag je 3 weken houden.

Bib Joske zal ook gesloten zijn op 11 juli, tussen 5 en 11 augustus en tussen 15 en 18 augustus.

Lees verder

Bouwen aan de zomer in het Sint-Franciscuspark

Bouw mee je eigen dorp hutten, tenten, een brug, een standbeeld, een speeltuin, een veldkeuken, een buvette, een bibkast,... kinderen, jongeren en volwassenen, ja iedereen!

Lees verder

Deze ideeën hebben jullie voor onze toekomst

We organiseerden twee open ideeën-momenten in bib Joske. Omdat er een nieuw beleidsplan geschreven moet worden. Bib joske groeit graag verder volgens de ideeën en noden die bij jullie leven.

Daarom: Kon je er niet bij zijn op de inspraakmomenten? Je kan het verslag hier lezen.

Of je vult de vragenlijst zelf nog in. Al jouw suggesties, opmerkingen, ideeën zijn nog steeds welkom: bibliotheek@sjtn.brussels.

Hartelijk dank.

Lees verder

Win twee dagtickets voor het Passaportafestival

Het Passa Porta Festival van 28 tot en met 31 maart wordt een literair feest met grote auteurs, nieuwe boeken en speciaal voor het festival gecreeërde teksten. Maar ook met denkers, slammers, graphic novellistsen muzikanten.In het oog springen o.a.Russell Banks, Jonathan Coe, Reni Eddo-Lodge, Jenny Erpenbeck, Paolo Giordano, Ilja Leonard Pfeijffer, Johan Harstad, Marie Ndiaye, Richard Sennett, Ali Smith,Lize Spit,Olga Tokarczuk en David Vann.

Win 2 dagticketten: Schrijf ons een boekentip van wat je graag las de voorbije maanden en wie je graag wil zien tijdens een Passaportafestival! bibliotheek@sjtn.brussels

Lees verder
Flirt Flamand

Flirt Flamand

Vlaanderenstaat in de schijnwerpers op de Franstalige boekenbeurs, de Foire du Livre de Bruxelles, van 14 tot 17 februari 2019 in Tour & Taxis. Onder het motto Flirt Flamand is Vlaanderen eregast van de Foire du Livre de Bruxelles. De Vlaamse literatuur verleidt er de Franstalige lezer, Vlaamse auteurs flirten er met een Franstalig publiek, de Vlaamse boekensector leert er zijn Franstalige collega’s beter kennen. En andersom, want Flirt Flamand wil een brug bouwen tussen Nederlandstalige en Franstalige Belgen die van boeken houden.

Lees verder
Interieur leestafel

Samen nadenken over de toekomst van bib Joske?

Bib Joske is op zoek naar mensen die graag mee nadenken over de toekomst van de bib.

Over de rode draad, de activiteiten, de plannen en de richting die we kiezen.

Wil je graag mee doen? 

Lees verder