Bibkaart

Lid worden

• Lid worden van Bib Joske is gratis voor iedereen. Kom met je identiteitskaart en je krijgt een bibliotheekkaart.
  • Daarmee kan je gratis lenen en internet gebruiken.
  • Deze kaart kan je ook gebruiken in alle Nederlandstalige bibliotheken in Brussel
  • Ben je jonger dan 12 jaar? Dan kan je je inschrijven met  één van je ouders.
  • Wanneer je je bibliotheekkaart verliest, krijg je een nieuwe voor 2€.
  • Verhuis je? Laat het weten aan de balie, dan kunnen we je adres veranderen.

Lenen

• Boeken, cd’s en dvd’s lenen is gratis.
  • Boeken en cd’s kan je lenen voor 3 weken.
  • Dvd’s kan je lenen voor 1 week.
  • Je kan in totaal 15 materialen lenen.

Verlengen en reserveren

• Drie dagen voor de laatste dag krijg je een herinneringsmail.
  • Je kan de uitleentermijn 2 keer verlengen. De boeken en cd’s kan je dus telkens 3 extra weken houden en dvd’s 1 extra week.
  • Als een boek of dvd uitgeleend is, kan je gratis een reservatie maken.
  • Reserveren en verlengen doe je aan de balie, per telefoon (02/201.00.97), e-mail (bibliotheek@sjtn.brussels) of gewoon hier online in Mijn Bibliotheek.

Mijn bibliotheek

Op je persoonlijke ruimte in Mijn Bibliotheek kan je je uitleningen online beheren en verlengen. Je moet je een eerste keer registreren met je bibliotheekkaart.
Daarna kan je je aanmelden. Mama’s en papa’s kunnen ook de kaarten van hun kinderen beheren.
Je kan hier ook digitale kranten -GoPress- en fundels bekijken.

Te laat ?

Als je materiaal te laat terug brengt, betaal je te-laat kosten. Ben je 8 dagen te laat? Dan krijg je een te-laat brief per mail of post als je geen mailadres hebt. Je betaalt daarvoor 1 €. Bij de derde te-laat brief wordt je kaart geblokkeerd voor alle Brusselse bibliotheken. Als je niet reageert, kan je tot 20 € betalen. Als je de te-laat kosten niet betaalt, kan je niets meer lenen.

Lenen bij andere bibliotheken

Vind je een boek niet bij de Brusselse bibliotheken? Dan kan je - dankzij InterBibliothecair Leenverkeer (IBL) -materialen bestellen uit een andere bibliotheek. Dit kost 2€ per boek. Als het boek moet komen uit een wetenschappelijke bibliotheek, dan wordt de prijs aangerekend door die instelling.