Leerkrachten en klasbezoeken

Leerkrachten kunnen altijd in bib Joske terecht met een speciale klaskaart.

Klasbezoeken ontvangen we heel graag in onze kleine bib op afspraak.

Voor iedere leeftijd kunnen we ook een klasbezoek+ aanbieden, met leuke animaties errond.

Klasuitleen

Op klasbezoek kan, maar altijd op afspraak. Dat kan op bibliotheek@sjtn.brussels of per telefoon 02/201.00.97

Omdat we een kleine bib zijn, kunnen we maar één klas tegelijk laten komen. Voor de lagere leeftijden lezen we altijd graag voor tijdens een klasbezoek. Op vraag kan dat natuurlijk altijd voor de grotere leerlingen ook.

Klassen kunnen van maandag tot donderdag ook buiten de openingsuren langskomen op afspraak.
Op vrijdag is er niemand aanwezig in de bib.

Kinderen tot het tweede leerjaar lenen boeken uit op de klaskaart. De boeken terugbrengen is de verantwoordelijkheid van de leerkracht.

Later lenen kinderen tijdens een klasbezoek uit met een individuele kaart. Boeken terugbrengen is dan de verantwoordelijkheid van de leerkracht en de ouders.

Alle boeken moeten voor de grote schoolvakanties teruggebracht worden.

Leeslijn activiteiten

Uit onderzoek blijkt altijd opnieuw dat kinderen die vaak voorgelezen worden, meestal een positieve
houding ontwikkelen tegenover boeken en lezen. En dat kinderen die voor hun plezier lezen doorgaans betere schoolresultaten behalen.

De Brusselse bibliotheken bieden Leeslijn aan. Dat zijn activiteiten die een klasbezoek kunnen animeren om het leesplezier te bevorderen. 

Per leeftijdscategorie hebben we een overzicht van activiteiten die we kunnen aanbieden bij een klasbezoek. Vraag naar de Leeslijnmap aan de balie. 

De activiteiten die worden voorgesteld zijn evenzeer voor de bibliotheek als voor jullie een experiment, laten we samen zoeken naar wat kan werken, wat niet en hoe we samen verder werken aan leesplezier. Wij willen met onze werking zoveel mogelijk inspelen op de vragen en noden van de leerlingen en leerkrachten in Sint-Joost-ten-Node. Heb je zelf feedback, ideeën, suggesties of zie je zaken die anders of beter georganiseerd kunnen worden, aarzel niet om het ons te melden.

We gaan er voluit voor om kinderen en jongeren de liefde voor boeken en verhalen bij te brengen.