1 Stad, 19 Boeken

1 Stad, 19 Boeken

Deze zomer zetten de Brusselse bibliotheken opnieuw 19 topboeken in de kijker, zorgvuldig geselecteerd door 19 Brusselaars met een liefde voor lezen. Geniet van de zinnen en neem ze mee naar huis, naar je favoriete leesplek in de stad of naar verre oorden. 

Ontdek hier de 19 boeken en hun leesambassadeurs, lees het magazine en verken de leesactiviteiten die de Brusselse bibliotheken voor jou in petto hebben.

Ontdek de boeken en leesambassadeurs hier

Camping Josée

Logo

EEN PLEK VOOR ONTMOETING. Camping Josée strijkt neer in de Kleine Dalstraat en in Cantine Josée op de Leuvensesteenweg 54 van woensdag 24 augustus tot en met zondag 18 september 2022.

Camping Josée is een plek die een vakantiegevoel brengt in Sint-Joost. Nu en dan proef je er de sfeer van een echte camping. Altijd ontmoet je er mensen die genieten van het samenzijn. Je kan er gewoon zitten, iets drinken en eten of afspreken met vrienden. Het is vooral ook een plek die je zelf mag invullen. je kan zelf iets organiseren of voorstellen. Of je kan meewerken achter de bar of in de keuken. Er is veel mogelijk op Camping Josée.

Lees meer

Bestemming Bib

Bestemming bib

Iedereen tussen 3 en 18 jaar kan een reispas afhalen met vier leestrips op. Voor elk boek dat je deze zomer leest krijg je een stempel. Aan het einde van de zomer worden alle volle reispassen verzameld en loot Iedereen Leest er een aantal winnaars uit.

Lees meer

Nieuw: E-boeken lenen

E-boeken

Vanaf nu kan je via de bib gratis e-boeken lezen op je eigen toestel: tablet, e-reader, smartphone of laptop. Je kan 2 boeken lenen, 2 boeken reserveren en max 6 weken houden. Geen boetes, geen zorgen: een boek verdwijnt na de uitleentermijn vanzelf van je toestel. In de collectie vind je Nederlandstalige fictie en non-fictie, maar ook Engelstalig werk.

Hoe werkt het?

Parlangi: Pratiquez le Néerlandais / Oefen je Nederlands

Front parlangi

Quoi? Videochat avec un senior néerlandophone.
Pour qui? 11-99 ans
Comment? A partir d’un ordinateur, tablette ou smartphone, vous pratiquez en immersion depuis chez vous 15 à 45 minutes de chat. Inscription, gratuit

Wenst u uw Nederlands te verbeteren?

Wat? Videochat met een Nederlandstalige senior
Voor wie? 11 tot 99 jaar
Hoe? Met een computer, tablet of smartphone oefent u de taal van thuis uit in gesprekken van 15 tot 45 min. Op inschrijving, gratis

Lees meer

Volg ons op Facebook

Dernières acquisitions