Daisy
Nederlands

Vlucht van pluizen : roman

Pepijn Lievens (auteur)
+1
Vlucht van pluizen : roman
×
Vlucht van pluizen : roman Vlucht van pluizen : roman

Vlucht van pluizen : roman

Na drugs afgezworen te hebben dreigt een jongeman verslaafd te raken aan een meisje.
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
Vlucht van pluizen : roman
Auteur
Pepijn Lievens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
3:49:14
Oorspr. uitgever
Vrijdag
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Besprekingen

Na ‘Relaas van een stofzuiger’ (2008), het autobiografische afkickverhaal van een junk, nu het prozadebuut van de Vlaamse auteur en acteur (1972). Over de onmogelijke liefde tussen de ik-figuur Solus Janssen en Eva Maria Somers, die model staan voor de in zichzelf opgesloten man – Solus doet zijn naam eer aan – en zijn gesmoorde verlangen naar de ideaaltypische vrouw (Eva Maria). Een triest, macaber verhaal, met dood, kilte, zelfmoord en kale eindigheid. Een surrealistisch verhaal met een ‘albinoneger’, een knokige heks (boze fee?) en een stervende huismus. Ook een rammelend verhaal, bijvoorbeeld wat betreft het tijdschema, waarbij de korte hoofdstukjes gaandeweg over elkaar duikelen, alsof de auteur nog niet geheel is afgekickt ('…misschien kon ze zien dat ik aan de suikerpot had gezeten.' – p.58). Op zijn best een realistische weergave van de chaos in het hoofd van een ware ‘solipsist’, iemand die meent dat de werkelijkheid enkel en alleen (Solus!) in zijn eigen hoofd speelt. Maar s…Lees verder

Over Pepijn Lievens

Pepijn Lievens (1972) is een acteur en schrijver.

Biografie

Lievens studeerde aan het Gentse Conservatorium, afdeling Toneel. Als acteur speelde hij onder andere in De Werf (Brugge), De Korre, De Parade, HETPALEIS en de Bende van de Prins. Als jonge toneelspeler werd Lievens in 2000 verkozen tot Trappelend Talent.

Hij schreef verschillende theaterteksten voor gezelschappen als 4Hoog, Kopergietery, De Werf en de Bende van de Prins. Pepijn Lievens was zeechroniqueur op Theater aan Zee 2010. Als toneelschrijver werd hij genomineerd voor de Gouden Klaproos 2010.

In 2008 verscheen zijn autobiografische boek Relaas van een stofzuiger (uitgeverij Houtekiet.) In 2011 bracht hij de roman Vlucht van pluizen uit bij uitgeverij Vrijdag. In 2021 verscheen de jeugdroman Voor Altijd (uitgeverij Lannoo.)

Prijzen

Lievens won de prijs voor de letterkunde (toneel) van de provinc…Lees verder op Wikipedia