Boek
Nederlands

Girl 6

Mirjam Mous (auteur)
+1
Girl 6
×
Girl 6 Girl 6
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Summer (ik-persoon) is de enige kleindochter van het echtpaar Rogers. Als ze hoort dat haar opa ernstig ziek is, wil ze meteen naar Amerika vliegen. Daar ontmoet ze de blogger Dez (afwisselend ik-persoon) die haar erg op het dakloze meisje Mayca vindt lijken. Samen proberen ze Mayca op te sporen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Girl 6
Auteur
Mirjam Mous
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2021
103 p.
ISBN
9789000376520 (hardback)

Besprekingen

Dez is een blogger en wil onderzoeksjournalist worden. Hij ontmoet Mayca, een dakloos meisje. Hij wil een blog maken over daklozen, maar Mayca komt niet opdagen voor hun afspraak de volgende dag. Enkele maanden later komt Summer op school bij Dez. Zij is het evenbeeld van Mayca en heeft ook een litteken op dezelfde plaats. Dez en Summer zijn nieuwsgierig hoe dit kan en willen Mayca vinden. Hun zoektocht leidt naar de privékliniek van de opa van Summer en daar doen ze een schokkende ontdekking. Deze novelle is een vervolg op 'Boy 7'* (heruitgave, 2018), die zelfstandig kan worden gelezen en zich twintig jaar later afspeelt. Het ik-perspectief wisselt per hoofdstuk tussen de drie hoofdpersonen. Het verhaal verloopt niet chronologisch, maar is ook voor zwakke lezers prima te volgen. Dit is het eerste boek van de 'Best of YA, XS', een nieuwe serie van korte verhalen geschreven door Nederlandse auteurs. De boeken zijn geschikt voor jongeren die niet zo van lezen houden. Door de korte hoofd…Lees verder

Girl 6

Mayca, een dakloos meisje, is op de vlucht voor een wit bestelbusje die wordt bestuurd door Ray, haar stiefvader. Een jongen, Dez, ziet haar vluchten en beschermt haar door haar mee te nemen naar zijn hotelkamer. Hij is op vakantie met zijn ouders en trekt er graag alleen op uit. Hij filmt interessante situaties voor zijn blog. Zijn droom is om later journalist te worden. Een derde personage, Summer, woont met haar moeder in Amsterdam. Het gaat niet goed met haar opa, haar grootouders wonen in Amerika. Haar moeder besluit om hen in Amerika te bezoeken.Dez is een goede observator: hij ontdekt dat de opa helmaal niet ziek is en een privéziekenhuis heeft, waar hij experimenteert met back-ups van menselijke breinen. Hij wil net starten met het uploaden van het brein van een gelijkaardig persoon voor zijn kleindochter Summer, die lijdt aan een ernstige zeldzame regresserende ziekte. Summer en Dez komen erop uit dat het slachtoffer voor de back-up Mayca is. Dez schakel…Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia