Boek
Nederlands

Het mysterieuze huis op de heuvel

Mikki Lish (auteur), Kelly Ngai (auteur), Esther Ottens (vertaler)
+1
Het mysterieuze huis op de heuvel
×
Het mysterieuze huis op de heuvel Het mysterieuze huis op de heuvel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Hedy (11) en haar broertje Spencer (8) logeren in de kerstvakantie bij hun opa John, die vroeger illusionist was. Als ze op onderzoek uitgaan in het grote huis vol magische spullen, gebeuren er steeds meer griezelige dingen. Hebben die iets te maken met de verdwijning van hun oma Rose? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Geheimen, Grootouders
Titel
Het mysterieuze huis op de heuvel
Auteur
Mikki Lish Kelly Ngai
Vertaler
Esther Ottens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The house on Hoarder Hill
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2020
287 p.
ISBN
9789000374335 (hardback)

Besprekingen

Als hun ouders voor hun werk naar het buitenland moeten, blijven Hedy (11) en haar broertje Spencer (8) in de kerstvakantie bij hun opa, die in een groot, griezelig huis boven op een heuvel woont. Opa John is illusionist, en dat is duidelijk te zien aan zijn huis. Overal staan magische spullen en objecten, waar de kinderen vanaf moeten blijven. Toch wint hun nieuwsgierigheid het al snel en gaan ze op ontdekking uit. Dan komen ze heel veel enge dingen tegen, zoals geheime boodschappen in het stof en op foto's. Het heeft iets te maken met hun oma Rose, die heel lang geleden verdwenen is. Geholpen door een pratend berenvel en een pratend hertenhoofd, proberen de kinderen het mysterie te ontrafelen. Een goed geschreven verhaal dat perfect past in een kerst- en winterthema, bomvol magie, aansprekende karakters en bijzondere wezens, en een plottwist aan het eind van de zoektocht naar hun oma. Eerste deel in een serie voor liefhebbers van 'Nevermoor'. Vanaf ca. 10 jaar.

Het mysterieuze huis op de heuvel

Hedy en Spencer gaan logeren bij hun opa omdat mama en papa op reis gaan. Ze kijken er niet echt naar uit, want ze kennen hun opa niet goed, maar ze weten dat hij streng is. Hij woont in een groot herenhuis gevuld met vreemde voorwerpen, maar ze mogen nergens aankomen. Alleen die waarschuwing zorgt er al voor dat het avontuurlijke duo alles willen onderzoeken.Wanneer ze aankomen gebeuren er meteen een aantal vreemde dingen. En die lijken allemaal verbonden met de mysterieuze verdwijning van oma Roze. Zij verdween jaren geleden, toen hun mama nog klein was. Geholpen door de huishoudster en magische voorwerpen in het huis, zoals pratende hoofden en een aantal geesten, gaan ze op onderzoek uit. Maar wie wilt hen echt helpen? En wie wil eigenlijk gewoon zichzelf helpen? Het stoere duo zet altijd door en laat zich niet makkelijk afschrikken. De broer-zusrelatie is heerlijk herkenbaar, met veel kibbelmomenten afgewisseld met het niet zonder elkaar kunnen.Lees verder