Boek
Nederlands

Kikker geeft een feestje

Ook verschenen als Kikker viert feest

Max Velthuijs (auteur)
+1
Kikker geeft een feestje
×
Kikker geeft een feestje Kikker geeft een feestje

Kikker geeft een feestje

Ook verschenen als Kikker viert feest

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kikker heeft de hele winter binnen gezeten. Als hij ziet dat het lente is geworden, vindt hij dat een goede reden om een feest te geven voor al zijn vrienden. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Kikker geeft een feestje
Ook verschenen als
Kikker viert feest
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789025876999 (hardback)

Besprekingen

De hele winter heeft Kikker binnen gezeten, maar op een dag ziet hij dat het lente is geworden. Dat vindt hij een goede reden om een feest te geven voor al zijn vrienden. Iedereen vindt dat een geweldig idee en allemaal helpen ze mee. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin de mooie, kleurige illustraties over twee bladzijden lopen en de tekst in een duidelijk, schreefloos lettertype gedrukt staat in de tekeningen. Een vrolijk en eenvoudig verhaal waarin saamhorigheid een thema is, naast de lente. Alle dieren zijn blij dat de koude winter is afgelopen. Een bekende Velthuijs-uitgave in een vorm die voor iets jongere kinderen bestemd is dan die van de reguliere boeken. Oorspronkelijk verschenen onder de titel 'Kikker viert feest'. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia