Boek
Nederlands

Het mooiste blauw

Ibtihaj Muhammad (auteur), Sajidah Kutty Ali (auteur), Hatem Aly (illustrator)
Asiya's hijab is als de oceaan en de lucht, zonder lijn ertussen, als een grote golf die gedag zegt. Die zegt: ik zal er altijd zijn, net als zussen. Net als Asiya en ik.
Onderwerp
Kleding, Anders zijn, Pesten
Titel
Het mooiste blauw
Auteur
Ibtihaj Muhammad Sajidah Kutty Ali
Illustrator
Hatem Aly
Vertaler
Najiba Abdellaoui
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The proudest blue
Uitgever
Amsterdam: Rose stories, 2021
[36] p. : ill.
ISBN
9789083145570 (hardback)

Over Ibtihaj Muhammad

CC BY 3.0 - Foto van/door

Marie-Lan Nguyen

Ibtihaj Muhammad (Maplewood, 4 december 1985) is een Amerikaans schermster. Ze vertegenwoordigde in 2016 haar vaderland op de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Als eerste Amerikaanse moslima droeg ze tijdens de olympische wedstrijden een hidjab. De Amerikaanse atlete Sarah Attar deed dit vier jaar eerder ook al, alleen vertegenwoordigde zij toen Saoedi-Arabië, het geboorteland van haar vader. Muhammad kreeg in 2017 een Barbiepop naar haar vernoemd.

Biografie

Ibtihaj Muhammad, een dochter van bekeerde Amerikaanse moslims, begon met schermen op advies van haar ouders. In overeenstemming met hun opvattingen over hoe een moslima gekleed hoort te zijn, zochten ze een sport voor hun dochter waarbij zij volledig bedekt kon zijn en tevens een hidjab kon dragen. Het werd dus schermen en de dertienjarige Muhammad werd op haar middelbare school lid van het schoolschermteam. In 2002 sloot ze zich aan bij de Peter Westbrook Foundatio…Lees verder op Wikipedia