Boek
Nederlands

Pans labyrint : het labyrint van de Faun

Cornelia Funke (auteur), Guillermo Del Toro (auteur), Esther Ottens (vertaler)
+1
Pans labyrint : het labyrint van de Faun
×
Pans labyrint : het labyrint van de Faun Pans labyrint : het labyrint van de Faun
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
In het bos bij het huis van haar stiefvader, een wrede kapitein in het Spaanse leger, ontmoet Ofelia (13) een faun. Hij beweert dat Ofelia de verdwenen prinses is van een onderwerelds rijk. Ofelia krijgt drie opdrachten om dit te bewijzen. Zal ze die kunnen uitvoeren? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Pans labyrint : het labyrint van de Faun
Auteur
Cornelia Funke Guillermo Del Toro
Vertaler
Esther Ottens
Illustrator
Allen Williams
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pan's labyrinth, the labyrinth of the Faun
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019
260 p. : ill.
Aantekening
Op verzoek van filmmaker Guillermo del Toro bewerkte Cornelia Funke het verhaal van de beroemde film Pan's Labyrinth tot een indringende en adembenemende YA fantasy-roman.
ISBN
9789045123523 (paperback)

Besprekingen

1944, Spanje. De 13-jarige Ofelia is met haar hoogzwangere moeder op weg naar haar nieuwe vader. Hij is een wrede kapitein in het Spaanse leger, die jaagt op rebellen in het bos. Onderweg ziet Ofelia een fee. Als ze ’s nachts bij haar moeder slaapt, komt de fee terug en lokt haar mee naar een labyrint in het bos. Daar ontmoet ze een faun die beweert dat Ofelia de verdwenen prinses van een onderwerelds rijk is. Ofelia krijgt drie opdrachten om te bewijzen dat dit zo is. Zal ze de opdrachten kunnen uitvoeren? Dit indrukwekkende verhaal is gebaseerd op de beroemde film 'Pan’s Labyrinth' van Guillermo del Toro. Op verzoek van de regisseur bewerkte Cornelia Funke het verhaal van de film tot een jongerenroman. Ze schrijft in prachtige, bloemrijke taal die goed past bij het sprookjesachtige thema. De sprookjesachtige hoofdstukken worden afgewisseld door harde, wrede oorlogshandelingen Na enkele korte hoofdstukken volgt telkens een intermezzo dat speelt in het verleden, soms over het rijk in …Lees verder

Over Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Foto van/door Cruccone

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia