Boek
Nederlands

Voor de liefste oma van de wereld

Bette Westera (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
+1
Voor de liefste oma van de wereld
×
Voor de liefste oma van de wereld Voor de liefste oma van de wereld
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar

Om de zandkastelen die we
samen bouwen aan het strand.
Om hoe je liedjes voor me zingt
als ik een nachtje kom logeren.

Om je warme, zachte schoot
waar ik zo lekker op in slaap val,
als ik heel lang op mag blijven.
Daarom vind ik jou zo lief!

Onderwerp
Grootouders
Titel
Voor de liefste oma van de wereld
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
[12] p. : ill.
ISBN
9789401473705 (hardback)

Besprekingen

Voor de liefste OMA van de wereld

Een gekartonneerd boekje met een lofzang over Oma. Het fijne aan dit boekje zijn de kleuren en de afgebeelde dieren. Het zijn stuk voor stuk geen aaibare dieren, zoals een heel grote struisvogel of een krokodil. Maar ze zijn zo mooi en lief afgebeeld in de helderste en felle kleuren. Er zit ook veel uitbundigheid in de illustraties, zoals het dansende nijlpaard met haar fris kleedje of het everzwijn met haar big in de hangmat, tokkelend op een gitaar. De verhoudingen tussen de grote dieren en hun kleine nakomelingen bepaalt de sfeer. Je smelt weg van vertedering als je ziet hoe de logge dieren hun kleintje liefdevol en speels in de armen houden. De tekst doet er weinig toe. Het is heel plezierig om opnieuw en opnieuw naar de fantastische illustraties te kijken. De hoeken van het boekje zijn mooi afgerond en het kan tegen een stootje. Een tof boekje voor kindjes vanaf één jaar.


Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties