Strip
Nederlands

De vloek van Poseidon

Bart Proost (illustrator), Barcas (scenarist)
Onderwerp
Alexander de Grote
Titel
De vloek van Poseidon
Illustrator
Bart Proost
Scenarist
Barcas
Taal
Nederlands
Uitgever
[Kampen]: Strips2go!, 2019
48 p. : ill.
ISBN
9789087353278 (paperback)

Besprekingen

Een humoristisch stripverhaal met tekeningen in kleur van Bart Proost en teksten in ballonnen van Barcas, het vierde deel in de serie 'Alexander de Grote'. Alexander de Grote werd geboren in Macedonië in 356 v.Chr. en stierf op 32-jarige leeftijd in 323 v.Chr. Zijn vader Philippos II werd in 336 v.Chr. vermoord, waarna Alexander koning van Macedonië werd. In deze strip verspeelt tijdens een schermutseling Alexander zijn zwaard. Hij reist naar Troje op zoek naar het zwaard van Achilles. Onderweg raakt Alexander verslaafd aan lotosbessen en hij wordt bedwelmd door de tovenares Circe. Maar het loopt goed af. De grappen zijn soms aardig, maar meestal flauw. Het tekenwerk is matig. Los te lezen naast het vorige deel, 'Het raadsel van de sfinx' (2016)*.

Over Bart Proost

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pproost

Bart Proost (Turnhout, 4 oktober 1977) is een Vlaams striptekenaar die vooral gekend is om zijn stripreeks Alexander De Grote.

Vroege carrière

Proost studeerde Latijn-Wetenschappen in het Neerpeltse Sint-Hubertuscollege. Daarna behaalde hij zijn meesterschap in de Beeldende Kunsten (richting ‘Toegepaste Grafiek’) aan het PHL te Hasselt. Na zijn studies werkte hij tijdelijk als grafisch vormgever in Antwerpen en Overpelt. Sindsdien is hij leerkracht kunstvakken aan dezelfde Wico campus Sint-Hubertus te Neerpelt. In 2001 was hij een van de laureaten van ‘De start van een loopbaan’, een wedstrijd voor jong Vlaams striptalent, georganiseerd door de Vlaamse regering. In 2006 is hij een van de laureaten van een cartoonwedstrijd over ‘Gelijkheid’, georganiseerd door het Vlaamse parlement. Tussen 2000 en 2008 werkt Proost ook als illustrator/striptekenaar voor educatieve uitgeverijen (Van In,…Lees verder op Wikipedia