Strip
Nederlands

Alfa en omega

Bart Proost (auteur)

Alfa en omega

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Eenpagina-ballonstrips.
Onderwerp
Alexander de Grote
Titel
Alfa en omega
Auteur
Bart Proost
Taal
Nederlands
Uitgever
[Kampen]: Strips2go!, 2018
49 p. : ill.
ISBN
9789087351656 (paperback)

Besprekingen

Humoristische stripverhalen in kleur, teksten in balloons, het eerste deel van de serie 'Alexander de Grote'. Alexander de Grote werd geboren in Macedonië in 356 voor Christus en stierf in 323 voor Christus op 32-jarige leeftijd. Zijn vader, Philippus II, werd in 336 voor Christus vermoord, waarna Alexander koning van Macedonië werd. Dit album beschrijft op komische wijze de avonturen van Alexander de Grote. In totaal bevat dit album veertig ongenummerde éénpagina-strips van één tot elf tekeningen. Het tekenwerk is matig. De grappen zijn soms wel aardig, maar meestal flauw.

Over Bart Proost

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pproost

Bart Proost (Turnhout, 4 oktober 1977) is een Vlaams striptekenaar die vooral gekend is om zijn stripreeks Alexander De Grote.

Vroege carrière

Proost studeerde Latijn-Wetenschappen in het Neerpeltse Sint-Hubertuscollege. Daarna behaalde hij zijn meesterschap in de Beeldende Kunsten (richting ‘Toegepaste Grafiek’) aan het PHL te Hasselt. Na zijn studies werkte hij tijdelijk als grafisch vormgever in Antwerpen en Overpelt. Sindsdien is hij leerkracht kunstvakken aan dezelfde Wico campus Sint-Hubertus te Neerpelt. In 2001 was hij een van de laureaten van ‘De start van een loopbaan’, een wedstrijd voor jong Vlaams striptalent, georganiseerd door de Vlaamse regering. In 2006 is hij een van de laureaten van een cartoonwedstrijd over ‘Gelijkheid’, georganiseerd door het Vlaamse parlement. Tussen 2000 en 2008 werkt Proost ook als illustrator/striptekenaar voor educatieve uitgeverijen (Van In,…Lees verder op Wikipedia