Boek
Nederlands

Jules & Marie : flip-flap-boek

+1
Jules & Marie : flip-flap-boek
×
Jules & Marie : flip-flap-boek Jules & Marie : flip-flap-boek

Jules & Marie : flip-flap-boek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Jules en Marie verkleden zich, soms als piraat en soms als heks. Maar heb je wel eens een superheld op pantoffels gezien? Prentenboek met kleurrijke illustraties op gehalveerde bladzijden, waardoor Jules en Marie allerlei grappige combinaties van kledingstukken kunnen dragen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Verkleden
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Jules & Marie : flip-flap-boek / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Parallele titel
Jules en Marie
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2016
[70] p. : ill.
ISBN
9789002261855 (hardback)

Besprekingen

Uitgave over Jules en Marie, een jongen en een meisje, die je elke keer kunt verkleden. Je kunt Jules de kleding van Marie aan laten trekken en andersom. Zo kun je meer dan duizend verschillend aangeklede Jules en Marie's maken! Leuk kijk- en doeboek, waarin de pagina's gehalveerd zijn, zodat je onder en boven afwisselend kunt omslaan. Op de bovenste helft zie je Jules en Marie tot hun middel en op de onderste helft van hun middel tot hun schoenen. Links staat de tekst in grote zwarte letters. Soms een moeilijk woord als mocassins en basketter (?). Boven aan de bladzijde staat wat hij of zij is, zoals prinses of piraat en onderaan wat ze dragen, bv. jeksenrok met laarsjes. Hoe leuk is het om een superheld met blote benen en pantoffels te zien! De kleurrijke, gedetailleerde tekeningen zijn duidelijk afgebakend door de zwarte lijnen. De eerste pagina begint met een 'gewone' Jules, bekend van de uitgebreide reeks peuter- en kleuterboeken, en de laatste pagina eindigt met een 'normale' M…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia