Boek
Nederlands

Jules en zijn buren

Jules en zijn buren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules heeft twee heel verschillende buurvrouwen. De ene is blank en heeft blond haar, de andere buurvrouw heeft een donkere huid en zwart haar. Maar ze zijn allebei dol op Jules! Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Jules en zijn buren
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2013
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355679 (hardback)

Besprekingen

Een deeltje uit de totaalmethode 'Dag Jules'* over Jules en zijn omgeving. In dit deel gaat het over de twee buurvrouwen van Jules, de ene blank en blond en de andere met een gekleurde huid en zwart haar. Op sommige gebieden zijn ze verschillend, maar ze houden allebei van Jules. Een simpel verteld verhaal in de tegenwoordige tijd in een duidelijk schreefloos lettertype. In korte zinnen maakt het kind kennis met een vrouw uit een ander land met een andere huidskleur. Het verhaal is eigentijds en biedt identificatiemogelijkheden voor jonge kinderen. Rechts naast de tekstpagina staat steeds een passende illustratie in een zwartomlijnd kader. De kleuren zijn warm, de afbeeldingen eenvoudig, cartoonachtig en expressief, voorzien van zwarte lijnen. Een klein hardkartonnen boekje in oblong formaat met twee afgeronde hoeken en glanzende pagina's. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia