Boek
Nederlands

Jules en opa fietsen naar het park

+1
Jules en opa fietsen naar het park
×
Jules en opa fietsen naar het park Jules en opa fietsen naar het park

Jules en opa fietsen naar het park

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules gaat met zijn opa eendjes voeren in het park en vermaakt zich in de speeltuin. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Fietsen, Speeltuinen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Jules en opa fietsen naar het park / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen-Infoboek, 2009
[10] p. : ill.
ISBN
9789055351534 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboekje bestaande uit zes dik gekartonneerde dubbele bladzijden met twee afgeronde hoeken. Jules gaat met opa naar het park waar ze de eendjes voeren; daarna speelt Jules in de speeltuin. De laatste twee pagina’s bestaan uit een zoekplaat die niet bij de inhoud van het verhaal past. Opmerkelijk zijn de karikaturale hoofden van Jules en opa. De illustraties staan in een zwart omrande rechthoek op een witte ondergrond. Deze hebben vrij harde kleuren. De eenvoudige tekst staat eronder in een dunne, schreefloze letter. Een kijkboekje met weinig tekst en zonder emotie. Vanaf ca. 2 jaar. Deel uit een serie van tien*.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia