Boek
Nederlands

Jules bij de kapper

Jules bij de kapper

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Jules bij de kapper zit, komen de brandweer en de politie met loeiende sirenes voorbij. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Branden, Haarkappers
Titel
Jules bij de kapper / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen-Infoboek, 2010
[10] p. : ill.
ISBN
9789055351565 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over Jules die naar de kapper moet. Tijdens het knippen komen er een brandweer- en een politiewagen met sirene en zwaailicht voorbij. De opa van Jules, die ook naar de kapper gaat, vertelt dat er brand is uitgebroken bij de bakker. Dit boekje maakt deel uit van een taalontwikkelingsprogramma voor peuters, maar is zelfstandig te gebruiken. De karikaturale tekeningen zijn ingekaderd (als kleine schilderijtjes) en van een zwarte omranding voorzien. Daaronder is de tekst in korte zinnen op witte ondergrond gedrukt in een dunne, schreefloze letter. Het taalgebruik is niet eenvoudig en daardoor kan - afhankelijk van de taalontwikkeling van de peuter - het verhaal beter eerst verteld worden en daarna pas voorgelezen. Het verhaal eindigt zeer abrupt. Achterin nog een zoekplaat die helaas niet bij het verhaal aansluit: de brandweer helpt een poes uit de boom. Jules is een bekende figuur o.a. uit grotere prentenboeken en stoffen boekjes. Van…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia