Boek
Nederlands

Het nachtlampje van Jules

+1
Het nachtlampje van Jules
×
Het nachtlampje van Jules Het nachtlampje van Jules

Het nachtlampje van Jules

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Jules kan niet slapen omdat papa per ongeluk zijn nachtlampje heeft aangelaten. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan, Vergeten
Extra onderwerp
prentenboeken, Boekbaby's
Titel
Het nachtlampje van Jules / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
6
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen-Infoboek, 2011
[10] p. : ill.
ISBN
9789055351473 (hardback)

Besprekingen

Klein, bijna vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over het bedritueel van Jules: welterusten zeggen, in bad, pyjama aan, voorlezen en dikke zoen. Maar Jules kan niet slapen want papa heeft het bedlampje aangelaten. Als dat uit is, valt hij in slaap. Ingekaderde prenten in overwegend warme kleuren die het verhaal goed volgen. Het verhaal wordt in korte zinnen en veel directe rede verteld in een dunne schreefloze letter onder de tekeningen. Op de laatste pagina een zoekplaat van twee mensen in een nachtelijk bos die niets met het voorafgaande verhaal te maken heeft. Deel uit een serie die aansluit bij een taalontwikkelingsprogramma voor 2,5- tot 3-jarigen. Om voor te lezen aan peuters en te praten over het bedritueel. Deel uit een serie van tien*.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia