Boek
Nederlands

De mijter van Jules

+1
De mijter van Jules
×
De mijter van Jules De mijter van Jules

De mijter van Jules

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules maakt een mijter voor Sinterklaas; hij zet de mijter bij zijn schoen samen met een verlanglijstje. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
De mijter van Jules / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
6
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2011
[10] p. : ill.
ISBN
9789055351527 (hardback)

Besprekingen

Klein prentenboekje, gemaakt van steviger karton, met twee afgeronde hoeken. Peuter Jules heeft samen met papa en mama een mijter gemaakt voor Sinterklaas. Die mijter zet hij samen met zijn schoentje en zijn verlanglijstje klaar voor de sint. Wanneer Sinterklaas de volgende dag Jules klas bezoekt, blijkt dat hij Jules mijter écht draagt. Dit duidelijke, gestructureerde prentenboekje wordt enerzijds verteld door de heldere (klare lijn) illustraties en anderzijds door de eenvoudige, onder de prenten gedrukte tekst. Dit boekje maakt deel uit van een taalontwikkelingsprogramma voor peuters. Ieder boekje heeft een bepaald thema. In de reeks 'Dag Jules!' is inmiddels een tiental deeltjes verschenen. De bedoeling is dat peuters aan de hand van deze boekjes, het vertellen daarover, het dagelijks herhalen van kernwoorden hieruit uitgedaagd worden in hun taalontwikkeling. Bij het dagelijks gebruik hoort bij de reeks ook nog een Jules handpop. De auteur/illustratrice van de Dag Jules prentenboek…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia