Boeken, films en muziek

Over de collecties van Bib Joske.

Boeken, films, muziek, luisterboeken, educatieve spelletjes, kamishibai en vertelplaten, ...

Boeken

Interieur jeugd

Bib Joske heeft vele kleurrijke prentenboeken over allerlei thema's uit de kinderwereld, zoals lichaamsbeweging, familieleven, slapengaan, verliefdheid en andere gevoelens. Je ontmoet heksen en tovenaars, dieren uit de zoo en mensen uit de stad, olifanten en muizen, voetballers en ballerina's. 

De weetjesboeken zijn er ook voor wie de microbe te pakken heeft om zich te verdiepen in technisch vernuft, koken, knutselen en voor wie gebeten is door de wereld van de Oude Romeinen, de ruimtereizigers of Minecraft en Lego Star Wars.

Je kan ook kennismaken met de interactieve Fundels: dit zijn prentenboeken die je digital op je pc, tablet of smartphone kan bekijken met interactieve spelletjes over het verhaal.

Je hoeft nog niet te kunnen lezen om Bib Joske te bezoeken: zelfs voor kinderen jonger dan twee liggen er babyboeken klaar.


Ook zijn er vele Arabische, Koerdische, Turkse, Spaanse en Engelse boeken voor kinderen én volwassenen. Lees verder.
Verder vind je heel wat sprookjesboeken, liedjesboeken en luisterboeken. Jonge avonturiers kunnen zich op de strips storten.

Bib Joske biedt een kleine maar aardige collectie romans voor volwassenen, met zorg geselecteerd.

De non-fictie-afdeling besteedt vooral aandacht aan gezondheid, koken, opvoeding, stadsleven, wonen, leren en werken.
Verder zijn er cd's en films (animatiefilms, jeugdfilms, series).

Cd's in Bib Joske

Muziek

Ook de cd-collectie is heel divers: van populaire muziek tot Franse chansonniers, jazz en klassieke muziek....maar vooral een uitermate mooie collectie wereldmuziek, met grote zorg voor u uitgekozen. Ook voor de jeugd vind je een reeks terug van meezingers, verhalen en populaire groepen.

 

Films in bib Joske

Films

Bib Joske grasduint door de filmgeschiedenis en pikt er de mooiste uit: van zwart-wit-klassiekers tot hedendaagse hits, van rauwe noir tot zeemzoete romantiek.Voor de jeugd hebben we een mooie selectie van de klassiekers van Walt Disney tot de mooie Jekino films, animatiefilms, series voor baby's, peuters en kleuters, en voor tieners.

 

Nt2

Nederlands Leren

Bib Joske heeft een boekenkast voor iedereen die Nederlands leert als tweede taal NT2.Grammatica,woordenschat, spelling, formeel schrijven, eenvoudige leesboeken, of boeken om in zelfstandig Nederlands te leren.We hebben ook boeken om vanuit het Frans, Arabisch of Turks de Nederlandse taal te leren.Bib Joske heeft ook enkele eenvoudige luisterboeken die je kunnen helpen.

 

Vertelling met kamishibai

Kamishibai met vertelplaten

Ken je de oude Japanse orale vertelkunst?  Met tekeningen op papier werden de mooiste verhalen mondeling verteld. En zo'n houten theatertje hebben we ook. Met prachtige vertelplaten. Wil je weten welke vertelplaten bib Joske allemaal in huis heeft? Die vind je hier.