Passaporta festival? « festival » festival: 2 gratis dagpassen

Om de twee jaar strijkt hét internationale rendez-vous van de literatuurliefhebbers neer in Brussel. Meer dan honderd auteurs uit binnen- en buitenland, oude bekenden en nog te ontdekken parels, delen tijdens het Passa Porta Festival, van 24 tot 26 maart, hun ideeën en hun passie voor literatuur in theaters, cafés, boekhandels, de bib en de openbare ruimte. Bib Joske mag twee dagpassen weggeven voor zaterdag of zondag... Hoe? Bezorg ons suggesties, titels van boeken waarvan jij vindt dat wij in de bibliotheek zouden moeten hebben (en dus nu nog niet hebben) ! Stuur naar bibliotheek@stjoost.irisnet.be en misschien win jij wel een ticket.

Wij hebben alvast een thematafel staan met de auteurs die naar het festival komen met verschillende nieuwe titels.

Vrijdag 24 maart opent deze zesde editie feestelijk met Paul Auster in Flagey (check zijn nieuwe boek in bib Joske). Daarna start op zaterdag een tweedaags parcours met meer dan tachtig gesprekken, debatten, voorleesmomenten en originele presentaties op een twintigtal plaatsen in de stad.

Een opvallende rode draad in deze editie is het nemen van risico’s in onze zo door twijfel geplaagde tijd. Dat blijkt uit de onderwerpkeuze van de auteurs en uit de manieren waarop ze letterlijk of figuurlijk grenzen overschrijden en genres vermengen. Lef dat ons vandaag meer dan ooit broodnodig lijkt. Welkom op het Passa Porta Festival in Brussel.

passa porta - rue antoine dansaertstraat 46 - 1000 bruxelles / brussel - T 02 226 04 54  - festival@passaporta.be