Brusselse diversiteit ook in de bibliotheekrekken!

Brusselse diversiteit? Ook in de Brusselse bibliotheekrekken!

De Brusselse bibliotheken starten in het najaar met een nagelnieuwe anderstalige collectie. We kozen voor een volledig andere aanpak; een aanpak gestoeld op participatie en gedragenheid bij het potentiële publiek. En deze aanpak vraagt tijd en kennis: van start tot aankoop en uitleen van deze collectie gingen er minstens twee jaar over.

We beginnen met een Arabische collectie. Op 15 oktober wordt het feestelijke startschot gegeven voor deze collectie met een multicultureel, muzikaal en literair evenement in Bib Joske in Sint-Joost-ten-Node (voormiddag) en in de Boekenmolen in Sint-Jans-Molenbeek (namiddag). Brusselse schrijvers, dichters, vertellers, muzikanten en kalligrafen zetten de Arabische literaire collectie in de kijker.

Drie Brusselse bibliotheken (Sint-Gillis, Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Joost-ten-Node) bijten nu de spits af met een Arabische collectie. Andere Brusselse bibliotheken zullen de komende jaren volgen met andere talen zoals Pools, Roemeens, Turks en Spaans.